Το ιατρείο μας καλύπτει όλο το φάσμα της επανορθωτικής οδοντιατρικής με εξειδίκευση στην Προσθετική (Ακίνητη & Κινητή), την Αισθητική Οδοντιατρική και τα Εμφυτεύματα
Οδοντίατρος Dr Πένυ Π. Σπυροπούλου | Dentist Athens

Επίσης, καλύπτει και όλες τις υπόλοιπες οδοντιατρικές ανάγκες των ασθενών (περιοδοντικές θεραπείες, ενδοδοντικές θεραπείες/απονευρώσεις, γναθοχειρουργικές επεμβάσεις κλπ) σε συνεργασία με κορυφαίους και εξειδικευμένους συνεργάτες.

Στεφάνες (θήκες) και γέφυρες


Οι στεφάνες (θήκες) είναι κατασκευές οι οποίες καλύπτουν τα φυσικά δόντια και αποκαθιστούν το σχήμα τους, το μέγεθός τους, το χρώμα τους και την αντοχή τους, προσδίδοντας άριστη αισθητική και λειτουργικότητα.


Οι γέφυρες είναι κατασκευές οι οποίες αναπληρώνουν κενά που οφείλονται σε απώλειες δοντιών. Με τις γέφυρες αποκαθίσταται η αισθητική της περιοχής καθώς οι κενοί χώροι συμπληρώνονται με δόντια, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεται η μάσηση και η ομιλία.

Ολοκεραμικές όψεις


Οι  ολοκεραμικές όψεις είναι πολύ λεπτές, πορσελάνινες κατασκευές, πάχους σχεδόν όσο ενός φακού επαφής, οι οποίες συγκολλούνται στην πρόσθια περιοχή των δοντιών προσδίδοντας άριστη αισθητική και λειτουργικότητα. Με τη χρήση όψεων διορθώνονται οποιεσδήποτε έντονες δυσχρωμίες στα δόντια, καθώς αποκαθίσταται το σχήμα τους, το μέγεθός τους και η θέση τους στο φραγμό. Επίσης, διορθώνονται πιθανά κατάγματα και αποσπάσεις τμημάτων από τα δόντια από τραυματισμούς καθώς επίσης κλείνονται τα διαστήματα/κενά.

Όψεις σύνθετης ρητίνης-bonding

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης είναι μία οικονομική λύση για τη διόρθωση μικρών αισθητικών προβλημάτων που αφορούν σε κενά μεταξύ των δοντιών, κατάγματα με αποσπάσεις τμημάτων των δοντιών, δυσαρμονίες σχετικά με το σχήμα και το μέγεθος δοντιών, καθώς και δυσχρωμίες. Ολοκληρώνονται σε ένα ραντεβού και είναι μία ανώδυνη και γρήγορη λύση.

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών είναι μία μη επεμβατική διαδικασία που λευκαίνει το χρώμα των δοντιών μέχρι και 9 τόνους, αφαιρώντας τις δυσχρωμίες από τον καπνό, τον καφέ, το τσάι, το κόκκινο κρασί και τα αναψυκτικά. Το αποτέλεσμα είναι σταδιακό και δεν απαιτείται αναισθησία. Είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία όταν εφαρμόζεται σωστά και με υπευθυνότητα από τον επεμβαίνοντα οδοντίατρο και τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Μπορεί να γίνει είτε στο οδοντιατρείο σε 2 ραντεβού, είτε στο σπίτι με ειδικά κατασκευασμένους νάρθηκες λεύκανσης.

Εμφράξεις (σφραγίσματα)

Οι εμφράξεις/σφραγίσματα αποτελούν τη συνηθέστερη θεραπεία σε ένα δόντι. Είναι απλές αποκαταστάσεις που πραγματοποιούνται για να εμφράξουν μία κοιλότητα που έχει σχηματιστεί από τερηδόνα, απόσπαση τμήματος δοντιού ή διάβρωση.

Ένθετα και επένθετα


Τα ένθετα και τα επένθετα είναι ανθεκτικές κατασκευές που συγκολλούνται στο δόντι και αποκαθιστούν ένα μεγάλο τμήμα του που λείπει. Αποτελούν ένα ενδιάμεσο στάδιο αποκατάστασης μεταξύ της απλής έμφραξης/σφραγίσματος και της στεφάνης/θήκης.

Ανασυστάσεις δοντιών με ενδορριζικούς άξονες

Οι χυτές ανασυστάσεις δοντιών με ενδορριζικούς άξονες είναι εξατομικευμένες κατασκευές που χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα πολύ κατεστραμμένων δοντιών. Πιά είναι πολύ σπάνιο να εξάγουμε δόντια, μιάς και υπάρχουν σύγχρονες και εξελιγμένες τεχνικές που αποκαθιστούν το σχήμα και την αντοχή δοντιών που πολλοί μπορεί να τα καταδίκαζαν προς εξαγωγή.

Οδοντικά εμφυτεύματα


Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την ιδανική, σύγχρονη λύση για την αποκατάσταση ελλειπόντων δοντιών. Συμπληρώνουν τις νωδές περιοχές  (τα κενά) στο φραγμό χωρίς να επηρεάζουν την ακεραιότητα των παρακείμενων δοντιών. Τοποθετούνται με τοπική αναισθησία και η ανάρρωση είναι ταχεία. Ο ασθενής μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και να επανέλθει στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες

Οι ολικές και οι μερικές οδοντοστοιχίες είναι κινητές αποκαταστάσεις, δηλαδή κατασκευές που ο ασθενής μπορεί να βάζει και να βγάζει μόνος του από το στόμα. Αναπληρώνουν όσα δόντια λείπουν και αποτελούν λύσεις είτε προσωρινές είτε μόνιμες.

Θεραπείες με νάρθηκες βρυγμού (Σύνδρομο Κροταφογναθικής Διάρθρωσης)

Οι νάρθηκες βρυγμού είναι κατασκευές που τοποθετούνται πάνω στα δόντια και λειτουργούν θεραπευτικά στο Σύνδρομο της Κροταφογναθικής Διάρθρωσης καθώς επίσης προσδίδουν σωστή σύγκλειση στο στόμα. Με τη χρήση τους επιτυγχάνεται η μείωση και η εξάλειψη συμπτωμάτων όπως ήχοι και πόνοι από τις κροταφογναθικές αρθρώσεις, «πιασίματα» στους μύες του προσώπου και του αυχένος, πονοκέφαλοι και πόνοι σε δόντια. Επίσης η δράση τους είναι καθοριστική στην προστασία των δοντιών από κατάγματα και αποτριβές που οφείλονται σε βρυγμό (τρίξιμο και σφίξιμο δοντιών).

Ανάλυση χαμόγελου και σχέδιο θεραπείας

Η ανάλυση του χαμόγελου είναι μία διαδικασία απαραίτητη για την επιλογή και εφαρμογή του σχεδίου θεραπείας στον κάθε ασθενή. Πρόκειται για μία λεπτομερή συλλογή και ανάλυση πληροφοριών μέσω κλινικής εξέτασης, ενδοστοματικών και εξωστοματικών φωτογραφιών καθώς και πολλαπλών μετρήσεων . Οι πληροφορίες αυτές αναλύονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες και απαιτήσεις του ασθενούς και παρέχονται εξατομικευμένες λύσεις που αντέχουν στο χρόνο και προάγουν την αισθητική και σωστή λειτουργικότητα του στοματογναθικού συστήματος.

Αθλητικοί νάρθηκες

Οι αθλητικοί νάρθηκες είναι κατασκευές από μαλακό υλικό που χρησιμοποιούνται από αθλητές για την προστασία των δοντιών από χτυπήματα και τραυματισμούς. Λειτουργούν σαν «μαξιλαράκι» απορροφώντας τον κραδασμό του χτυπήματος και εμποδίζοντας τη μετάδοσή του στα δόντια.

Διάγνωση προβλημάτων σύγκλεισης και αποκατάστασή τους

Τα προβλήματα σύγκλεισης μπορεί να είναι ποικίλα και να οφείλονται τόσο σε σκελετικές όσο και σε οδοντικές αιτιολογίες. Παρατηρούνται σε μεγάλο αριθμό ασθενών οι οποίοι είτε έχουν είτε δεν έχουν ακόμα συμπτώματα. Τα συγκλεισιακά προβλήματα περιλαμβάνουν από εντοπισμένα οδοντικά προβλήματα (τερηδόνες, υπερεκφύσεις δοντιών, αποτριβές, αποσπάσεις τμημάτων δοντιών) μέχρι εκτεταμένες απώλειες δοντιών, οι οποίες διαταράσσουν την ομαλή συναρμογή τους. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι από απλή δυσκολία στη μάσηση, έως λανθασμένη φώνηση κατά την ομιλία και έντονα συμπτώματα από τις κροταφογναθικές διαρθρώσεις όπως πονοκέφαλοι, αυχενικοί πόνοι, πόνοι στο πρόσωπο και στα δόντια.

Full mouth rehabilitation/Αποκατάσταση όλου του στόματος

Στις περιπτώσεις ανάγκης αποκατάστασης όλου του στόματος (full-mouth rehabilitation), η θεραπεία αποτελεί συνδιασμό αρκετών από τις παραπάνω υπηρεσίες. Με τη σωστή συλλογή πληροφοριών και την ορθή επιλογή σχεδίου θεραπείας προάγεται η στοματική και κατ’ επέκταση ψυχολογική και γενική  υγεία του ασθενούς, εξασφαλίζοντας άνετη ζωή και μακροβιότητα.