Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Σκοπός του ιατρείου μας είναι η αποτελεσματική θεραπεία οποιουδήποτε οδοντιατρικού προβλήματος με γνώμονα την ιδιαιτερότητα και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ασθενούς. Η εξειδικευμένη γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκε στις σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκουν εφαρμογή στην επίλυση και των πιό πολύπλοκων οδοντιατρικών περιστατικών με θεραπείες που αντέχουν στο χρόνο και προσαρμόζονται στις ανάγκες των ασθενών. Κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται σαν μία εξατομικευμένη περίπτωση και η θεραπεία του έχει σαν κύριο στόχο την λεπτομέρεια, το άψογο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και τη μακροβιότητα. Ο συνδιασμός πρωτοποριακών τεχνικών και σύγχρονων μεθόδων με τον τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό που παρέχεται στο ιατρείο μας, αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ικανοποίηση του ασθενούς. Πιστεύουμε στην ειλικρινή σχέση και συνεργασία μεταξύ γιατρού και ασθενούς και αντιμετωπίζουμε με αμεσότητα  ακόμα και τις πιό πολύπλοκες περιπτώσεις. Εργαζόμαστε πάντα σε περιβάλλον άνετο και φιλικό  όπου η γνώση, η ηθική και ο επαγγελματισμός σε συνδιασμό με τη συνεργασία, μας αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Το ιατρείο μας φιλοξενεί, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εργαστήριο όπου δίνει τη δυνατότητα  στη γιατρό να πραγματοποιεί κάποιες από τις οδοντοτεχνικές εργασίες μέσα στο ιατρείο. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται  η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα της θεραπείας με αποτέλεσμα την άψογη αισθητική, άνεση και μακροβιότητα του τελικού αποτελέσματος. Κάποια από τα εργαστηριακά στάδια πραγματοποιούνται μέσα στο ιατρείο μειώνοντας τη συνολική διάρκεια της θεραπείας, μιάς και δε χρειάζεται πάντα να μεσολαβήσει χρόνος μεταφοράς της εργασίας στο συνεργαζόμενο εξωτερικό εργαστήριο. Πολλές μάλιστα εργασίες δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν επιτόπου σε συνεργασία με τον ασθενή προς την επίτευξη του αρτιότερου αισθητικού και λειτουργικού αποτελέσματος.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ - ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

Η λειτουργία του ιατρείου μας βασίζεται εξ ολοκλήρου στη σωστή αποστείρωση και απολύμανση. Έτσι καταφέρνουμε να εξαλείφουμε οποιαδήποτε διασπορά μικροβίων και προστατεύουμε από πιθανή μετάδοση ασθενειών τόσο τους ασθενείς μας , όσο και το προσωπικό και τους εξωτερικούς συνεργάτες. Η lege artis οδοντιατρική που παρέχεται στο ιατρείο δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εάν δε δινόταν η πρέπουσα σημασία στην πρόληψη. Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές των Occupational Safety & Health Administration (OSHA)Environmental Protection Agency (EPA) και Centers for Disease Control (CDC)  χρησιμοποιούμε τα ακόλουθα:

 • Αντιβακτηριδιακό σαπούνι χεριών
 • Προστατευτικά γάντια και μάσκες μίας χρήσης
 • Χημικά απολυμαντικά επιφανειών και αποτυπωμάτων
 • Υλικά μίας χρήσης όπου απαιτείται
 • Προστατευτικές αυτοκόλλητες μεμβράνες μιάς χρήσης όπου απαιτείται
 • Πρωτόκολλο Αποστείρωσης με σφραγισμένους φακέλους αποστείρωσης (με δείκτη σωστής αποστείρωσης) και αυτόκαυστο κλίβανο
 • Καθαρισμός και αποστείρωση όλων των εργαλείων πρίν την κάθε χρήση
 • Αποστείρωση των χειρολαβών (τροχών)
 • Απομάκρυνση αιχμηρών αντικειμένων με τη χρήση ειδικών κάδων

Στο ιατρείο μας αποστειρώνονται όλα τα εργαλεία και οι χειρολαβές (τροχοί) σύμφωνα με νοσοκομειακά πρωτόκολλα και χρησιμοποιείται λουτρό υπερήχων, σφραγισμένη σακουλοποίηση όλων των εργαλείων και αυτόκαυστος κλίβανος (εξοπλισμός που καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς με ατμό, θερμότητα και πίεση).

Για οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να ρωτήσετε το άρτια ενημερωμένο προσωπικό μας καθώς μπορεί να σας κατευθύνει με χρήσιμες πληροφορίες. Ας μην ξεχνάμε, πως η σωστή πρόληψη βασίζεται στην ενημέρωση.

Οδοντίατρος Dr Πένυ Π. Σπυροπούλου | Dentist Athens

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ | Οδοντίατρος Dr Πένυ Π. Σπυροπούλου

Το πρώτο σας ραντεβού θα αποτελείται από αξιολόγηση και εξέταση , καθώς θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωριστείτε με τη γιατρό και να συζητήσετε το οδοντιατρικό πρόβλημα που σας απασχολεί. Στην περίπτωση που το περιστατικό σας είναι έκτακτο ή πρόκειται για μία απλή διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί άμεσα, τότε εάν το επιθυμείτε και εσείς, θα πραγματοποιηθεί  η  ανάλογη θεραπεία στο πρώτο ραντεβού. Η γιατρός σε συνεργασία με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό θα είναι στη διάθεσή σας για να επιλύσει οποιοδήποτε οδοντιατρικό πρόβλημα με αμεσότητα, διακριτικότητα, ήθος και επαγγελματισμό.

Το αρχικό σας ραντεβού θα περιλαμβάνει τη λήψη του ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού καθώς θα αναλυθεί και η αιτία προσέλευσής σας στο ιατρείο. Παράλληλα με μία αναλυτική κλινική εξέταση, θα αξιολογηθούν και ακτινογραφίες που πιθανόν να έχετε μαζί σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε και είναι αναγκαίες για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία, μπορούν να ληφθούν ενδοστοματικές ακτινογραφίες στο χώρο του ιατρείου. Θα αναλυθεί η αισθητική τvν δοντιών, του χαμόγελου και κατ’ επέκταση του προσώπου σας, καθώς επίσης και η λειτουργικότητα του στοματογναθικού συστήματoς. Ιδιαίτερη σημασία θα δωθεί στη σύγκλειση και στην υγεία των περιοδοντικών ιστών. Θα αξιολογηθούν τα σημεία και συμπτώματα που εκδηλώνετε και θα συζητηθούν αναλυτικά τα πιθανά σχέδια θεραπείας.

Σε πολύπλοκες περιπτώσεις που απαιτείται περαιτέρω συλλογή πληροφοριών και ανάλυσή τους, είναι πιθανόν να ληφθούν αποτυπώματα για διαγνωστικούς σκοπούς, καθώς και ψηφιακές, ενδοστοματικές  φωτογραφίες. Μαζί με τις ακτινογραφίες σας, όλες οι χρησιμές πληροφορίες θα αξιολογηθούν και σε δεύτερο ραντεβού θα σας παρουσιαστούν ολοκληρωμένες λύσεις συνοδευόμενες από την ανάλυση του κόστους και τη διάρκεια της θεραπείας. Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας στο πρώτο ραντεβού:

 • Ακτινογραφίες που πιθανόν να έχετε
 • Λίστα με τα φάρμακα που πιθανόν να παίρνετε
 • Παραπεμπτικό σημείωμα (σε περίπτωση που σας στέλνει κάποιος άλλος γιατρός)