Η Οδοντίατρος Dr Πένυ Π. Σπυροπούλου αποφοίτησε το 2006 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο The University of Michigan στις ΗΠΑ όπου και ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ειδικότητας Προσθετολογίας και Εμφυτευμάτων αποκτώντας τον τίτλο της Προσθετολόγου. Το 2010 ολοκλήρωσε το πτυχίο Master of Science (MSc) στην Προσθετολογία του τμήματος Biologic and Materials Science/Prosthodontics στο University of Michigan όπου στη συνέχεια εργάστηκε ώς Λέκτορας Προσθετολογίας για 2 συνεχή έτη. Τα αντικείμενα διδασκαλίας ήταν η Ακίνητη και Κινητή Προσθετική, καθώς και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα.

Η Δρ. Πένυ Π. Σπυροπούλου  έχει λάβει αριθμό βραβείων και υποτροφιών γιά την άριστη επίδοσή της σε κλινικά και εργαστηριακά στάδια της Προσθετολογίας με βασικότερες τις:

  • Rackham Grant, Horace H. Rackham School of Graduate Studies, The University of Michigan, ΗΠΑ (2008)
  • Delta Dental Foundation Dental Master’s Thesis Award, Michigan, ΗΠΑ (2009)
  • Rackham Block Award, Horace H. Rackham School of Graduate Studies, The University of Michigan, ΗΠΑ (2009)
  • Rackham Grant, Horace H. Rackham School of Graduate Studies, The University of Michigan, ΗΠΑ (2009)
  • Edward J. Billy Scholarship, The University of Michigan, School of Dentristry, ΗΠΑ (2009)

Σήμερα είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Βιοϋλικών και Προσθετολογίας και το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στα ολοκεραμικά συστήματα για προσθετικές αποκαταστάσεις και συγκεκριμένα στη ζιρκονία. Η Δρ. Πένυ Π. Σπυροπούλου είναι ομιλήτρια σε αριθμό Οδοντιατρικών συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παρουσιάζει έντονη συγγραφική δραστηριότητα με δημοσιεύσεις σε Επιστημονικά Οδοντιατρικά περιοδικά. Η γιατρός διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα, όπου παρέχει εξειδικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες στην Προσθετολογία (Κινητή και Ακίνητη), την Αισθητική Οδοντιατρική και τα Εμφυτεύματα, ενώ καλύπτει και τις γενικές οδοντιατρικές ανάγκες των ασθενών της.